Vakantiehuis Duitsland

Een vakantiehuis in Duitsland is makkelijk te vinden, vooral natuurlijk in de populaire toeristische gebieden. Wel gebruikt men in Duitsland soms een wat andere definitie van een vakantiehuis, het kan zijn dat je een aantal kamers hebt in een pension. Vooral in de bergachtige gebieden is dit vaak het geval. In ieder geval is altijd het voordeel van een vakantiehuis dat het geschikt is voor een vakantie in elk seizoen, als het regent of erg koud is dan blijf je gewoon wat langer binnen en als het mooi weer is geniet je van je terras of gebruik je je vakantiehuis als uitgangspunt voor een wandel- of fietstocht.

De vakantiehuizen in Duitsland vind je door het hele land, zowel aan kust zoals de Ostzee, midden in de valleien van de Moezel, in de bergachtige gebieden als het Zwarte Woud of gewoon midden in het boerenlandschap. Een vakantiehuis is vaak geschikt voor het hele gezin maar ook kun je huisjes huren waar je met twee personen gebruik van kunt maken of grotere vakantievilla's waar je wel met 30 personen in kunt.

Weet je al in welke Duitse Deelstaat je op zoek bent naar een vakantiehuis? Bekijk dan de betreffende deelstaat-pagina voor alle plaatsen waar we vakantiehuizen hebben gevonden:

  * Baden-Württemberg
  * Beieren
  * Berlijn
  * Brandenburg
  * Bremen
  * Hamburg
  * Hessen
  * Mecklenburg-Voorpommeren
  * Nedersaksen
  * Noordrijn-Westfalen
  * Rijnland-Palts
  * Saarland
  * Saksen
  * Saksen-Anhalt
  * Sleeswijk-Holstein
  * Thüringen


   

Tips voor het boeken van je vakantiehuis in Duitsland

* Wil je lekker op vakantie in een vakantiehuis in Duitsland en hoef je geen rekening te houden met schoolvakanties? Bekijk dan ook de prijzen van de vakantiehuizen in de periode voor en na deze vakanties, dan is het weer vaak hetzelfde en de prijzen zijn meestal een stuk lager!

* Boek nooit te snel een vakantiehuis in Duitsland maar bekijk meerdere opties en denk er rustig even over na. Zet de Duitse vakantiehuizen die interessant voor je zijn in je favorieten, dit kan meestal met Ctrl-D.

* Kun je in de plaats waar je naar toe wilt geen goed vakantiehuis vinden? Kijk ook altijd even in de directe omgeving, soms zijn er op een paar kilometer afstand in een naastgelegen dorp of stad wel voldoende mooie vakantiehuizen te vinden.

* Begin vroeg met het zoeken naar je perfecte vakantiehuis in Duitsland, de mooiste vakantiehuizen zijn - zeker in de vakantietijd - snel volgeboekt.

* Kijk naar de bijkomende kosten die worden gerekend bij de boeking van je vakantiehuis in Duitsland, zoals bijv. de borg, schoonmaakkosten, beddegoed, toeristenbelasting etc. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

* Lees goed de voorwaarden van het huren van je Duitse vakantiehuis en ook het annuleringsbeleid. Een aantal reisorganisaties is aangesloten bij de ANVR en/of SGR, dit geeft je meer zekerheid.